Freerunning nieuws

24-02-2017 We hebben een nieuw logo voor freerunning

Omdat we steeds meer verschillende divisies hebben binnen het turnen leek het ons leuk om het algemene logo wat te specificeren voor de verschillende departementen.
De aftrap is voor freerunning – ook omdat vanuit de sportimpuls er een klein potje was om dit gelijk te bedrukken op flyers en t-shirts.

Misschien hebben jullie de nieuwe vlaggen en de nieuwe shirts al gezien. Eerst zijn deze even aan leiding voorbehouden, maar het is de bedoeling deze snel via de webshop aan te bieden zodat jullie ze ook kunnen kopen!

 

 

 

 

 

17-02-2016 Freerun Jam in de voorjaarsvakantie!! 

Vrije training en wedstrijden op parcours en precision.
Ook meedoen? download dan snel het opgaveformulier

13-09-2015 Materiaalnieuws
Vlak voor de zomervakantie kregen we het bericht dat de Gyotschool in Haren, waar we onlangs nog een clinic freerunnen hebben gegeven, 2 dikke matten zou wegdoen en een kast. Ideaal voor de freerunzaal waar nu veel meer elementen tegelijk opgezet kunnen worden! Onze dank is groot Gyotschool!

Daarnaast hebben we nu ook het nieuwe materiaal ontvangen wat we met de sportimpuls konden aanschaffen. De nieuwe airtrack is naar de selectie in Hoogkerk gegaan maar daarvoor terug hebben we de dikke tumblingbaan ontvangen. Verder hebben we nu een mooi groot gymblok, een nieuwe dikke mat, nog 2 losse airdelen en een nieuwe radio-installatie die we ook bij evenementen kunnen gebruiken!

Bovendien hebben we een nieuwe huurder die les in kickboksen geeft. Daarom hangen er nu standaard een aantal bokszakken in de zaal en liggen er puzzelmatten op de grond. De zaal wordt steeds mooier én functioneler!

21-7-2105 Checklist
Hoewel de meeste mensen lekker weg gaan in de zomervakantie is het voor ons een tijd om de zaken weer even op te maken. Waar staan we, wat is er het afgelopen jaar gebeurd, waar gaan we het aankomende seizoen aan werken? In de lente zijn we gevraagd door de KNGU om in het traject te stappen dat “club voor de toekomst” heet. Het betreft een ondersteuning in het verbreden van het aanbod om de club sterker neer te zetten in de toekomst. Gezien wij met freerunnen bezig zijn, zijn we uitgenodigd de sessies bij te wonen. De laatste sessie werd gehouden op het NK in Ahoy. We konden daar een demonstratie freerunnen bijwonen en allerlei wedstrijden bekijken, maar werden ook geïnformeerd over de gevaren die loeren voor een vereniging en hoe we de club in de basis beter kunnen grondvesten. Daarvoor werd een checklist verstrekt en daarvan hebben we de vragen beantwoord. We waren zelf verrast over op hoeveel vragen we een duidelijke en gepast antwoord konden geven, maar er zijn ook zeker nog zaken waar we aan gaan werken. Hierbij een kijkje in de checklist.

Uiteraard blijven tips op- en aanmerkingen welkom! Stuur ze naar webmaster@kvgroningen.nl (Daphne Veldman)

4 juni 2015 Visie en beleid freerunnen

Na ruim een half jaar bezig te zijn kunnen we trots melden dat we 5 groepen hebben kunnen opzetten. Na de zomer lijken daar nog 2 nieuwe groepen bij te komen.
In alle organisatie hebben we niet veel tijd gehad tijd te besteden aan communicatie.
Bij deze echter een overzicht van onze visie en het beleid omtrent Freerunnen en de gymzaal aan de Travertijnstraat.

Vragen, suggesties, opmerkingen betreffende freerunnen? stuur een mailtje naar webmaster@kvgroningen.nl
……………………………………………………………………………………………………………………………….

Het is nu echt een feit: freerunning staat op de kaart. Afgelopen maandag was de eerste les in Eelde en daarnaast zijn er al verschillende lessen gegeven in de Oosterpark en in Lewenborg. Deze groepen zijn voor basisscholieren.
Er zijn ondertussen gesprekken gaande voor de wijken Vinkhuizen, Beijum en SPT (Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk) voor zowel groepen voor basis- en voortgezet onderwijs. Houd onze website in de gaten voor de ontwikkelingen!

In ons fotoalbum geven we een kijkje in de les

terug naar nieuws

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Eindelijk is het dan zover! Na een jaar met diverse partijen om tafel te hebben gezeten hebben we het voor elkaar gekregen. Wij gaan als gymnastiekvereniging Freerunning aanbieden. Dit zal gedaan worden door Rob Kruisman. Zijn foto en voorstelstukje zijn onderweg en komen snel op de website te staan. Hij zal worden bijgestaan door Matthias Oosterhoff en Koen Klement (die zich ook snel zullen voorstellen).

Bijzonder zijn de samenwerkingsverbanden. In Eelde werden een aantal weken clinics freerunning gegeven waarop zoveel enthousiasme was dat wij als vereniging werden gevraagd het aanbod structureel neer te zetten. Vanaf 20 oktober zal dit stokje overgenomen worden en wordt er elke maandag van 16.00-17.00 in sporthal de Kooi te Eelde freerunning gegeven voor kinderen van 6-12 jaar.

In Groningen is de constructie anders. Daar zijn we benaderd door Bslim, een partij in de stad die samen met de gemeente probeert kinderen meer aan het bewegen te krijgen. Daarvoor is de schoolsportclub in het leven geroepen en wordt er een jaar lang een nieuwe sport aangeboden voor een zeer aantrekkelijke prijs. Bslim neemt namelijk de kosten van de zaalhuur op zich en een deel van de kosten voor de trainers. Op die manier proberen ze in samenwerking met verenigingen nieuwe kinderen aan het sporten te krijgen. Voor de wijken Lewenborg en Oosterpark zijn wij benaderd om te participeren in de schoolsportclub. Vanaf 19 september zal iedere vrijdag van 14.00-15.00uur freerunning worden aangeboden in de Kiel in Lewenborg. Vanaf 23 september zal in de zaal aan het Gouden Regenplein elke woensdag van 14.30-15.30uur freerunning gegeven worden. Beide groepen zijn voor kinderen van 6-12 jaar.

Leden van onze vereniging die ook nieuwsgierig zijn naar freerunning zijn natuurlijk ook welkom! Je mag altijd 2x komen proeven, daarna vragen we je lid te worden (of als je dat al bent vragen we je ouders toestemming om iets meer contributie te betalen)

Bekijk hier de foto’s van een paar lessen. Voor vragen en of aanmelden kan je mailen naar webmaster@kvgroningen.nl (Daphne Veldman)

terug naar nieuws

 

Geef een reactie