Turnnieuws

Wordt je gelinkt naar deze pagina, maar zie je niet gelijk het nieuws staan wat je zoekt? Scroll dan even naar beneden. Nieuws wordt hier op chronologische volgorde geplaatst met het meest actuele bovenaan.

Op donderdag 26 januari zijn er in Ter Borch kijklessen
Dat betekent dat papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom zijn om te kijken wat jij normaal gesproken in de les doet.

21 november 2016 Ella Welling & Paulien Bosch uitgenodigd om TD 4 te gaan jureren

Wisten jullie dat Ella naast turndocente ook een heel goed jurylid is? Zelfs zo goed dat ze gevraagd is om het topturnen te jureren. Een eer omdat je er voor uitgenodigd moet worden!

En ook Paulien Bosch is uitgenodigd TD4 te gaan jureren!
Misschien voor jullie een iets minder bekend persoon, maar Paulien gaf voorheen les bij onze vereniging, ging jaren mee op kamp en organiseerde dat ook en blijft nog steeds verbonden aan de vereniging door voor ons te jureren.

Wij zijn heel trots op Ella Welling & Paulien Bosch!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 juli 2016 De tijden van de wedstrijden turnen in Rio zijn bekend!
KNGU District Noord raad aan dit uit te printen en op de koelkast te plakken.
Wij denken dat naast de tv een beter idee is :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26-05-2016 Turnsters in het nieuws!

15-5-2016 Sanne-reeks; turnboekenreeks

Wisten jullie dat er een serie boeken is die over turnen gaan? De Sanne-reeks wordt opnieuw uitgegeven:

 

15-5-2016 Team Quattrobar door naar finale HGT
Team Quattroar is door naar de finale van Holland’s Got Talent. De voormalig KVérs Jeroen, Henk, Sjoerd en Frank zagen er fantastisch uit als piraat en zetten samen met hun teamgenoten een daverende show neer. Zouden ze gaan winnen? 

https://www.youtube.com/watch?v=BJKwaiHG1EI

28-03-2016 Eerin behaalt assistent 1 diploma
Afgelopen week mochten wij Eerin feliciteren met het behalen van haar assistent 1 diploma. We zijn heel trots op haar én verheugd dat ze gelijk door wil voor haar assistent 2 licentie 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-03-2016 En meer geslaagden voor jurybrevet!
En ook Marjan (moeder van Jorn) is geslaagd voor de jurycursus, maar dan voor heren. Van harte gefeliciteerd en fijn dat je ons nu als vereniging kan ondersteunen om mee te kunnen blijven doen aan de wedstrijden!

18-03-2016 Eerste dame van dit seizoen heeft jurybrevet behaald!

Dit seizoen hebben gelukkig weer een aantal moeders zich ingeschreven voor de jurycurus. Als wij als vereniging geen juryleden kunnen leveren kunnen onze leden ook niet aan wedstrijden deelnemen. We zijn hier dus heel blij mee.

Trots mogen we dan ook verkondigen dat de eerste dame haar Turnen Dames 1 jurybrevet heeft gehaald! Van harte gefeliciteerd Jantien!!

 

 

 

 

 

 

 

04-03-2016 Bericht van de KNGU: maak kans op een clinic van een topsporter of geldprijzen voor materiaal

Wat is voor jou sportplezier? Stuur ons een filmpje in van een sportpleziermoment en win een clinic voor de club Week van het Sportplezier (5-13 maart) Plezier hebben tijdens het sporten is belangrijker dan winnen. Die gedachte staat centraal tijdens de Week van het Sportplezier (5-13 maart). Daarom start de KNGU een actie waarbij filmpjes ingestuurd kunnen worden over het plezier bij een gymsportclub of het enthousiasme van een trainer/coach. Met de filmpjes kunnen clubs sportclinics of lesmaterialen winnen. De trainer/coach speelt een belangrijke rol bij het sportplezier van kinderen. Een trainer is zelfs (mede)verantwoordelijk voor het plezier van zijn of haar pupillen. Tijdens de Week van het Sportplezier kun je als club je enthousiaste trainer in het zonnetje zetten. Daarmee help je ook een plezierig sportklimaat uit te dragen, want door sportpleziermomenten in de gymnastiek te verzamelen laten we zien hoe belangrijk plezier in de sport is. Tijdens de Week van het Sportplezier kunnen clubs gym, turn, dans en springplezier tijdens de gymsportles met ons en de rest van Nederland delen via instagram en facebook met de hashtag #sportplezierkngu. Hoe meedoen aan deze actie? Stuur ons via Instagram, een horizontaal gemaakt filmpje van max. 30 seconden. Gebruik daarvoor de #sportplezierkngu. Of maak een Youtube filmpje van max. 1 minuut en stuur ons de link van je filmpje via sportplezier@kngu.nl. De leukste inzendingen belonen we met topprijzen. Laat zien hoeveel sportplezier er is binnen jouw gymsportclub of tijdens de les om de leukste gymclub van Nederland te worden. Of laat zien op welke manier de trainer/coach bij je club sportplezier centraal stelt binnen de les. Hij maakt dan kans op de titel ‘Tofste gymsporttrainer’. Sportclinic winnen De sporters: een sportclinic gegeven door een topsporter in de discipline van je club. Pakket lesmaterialen De trainer/coach: een pakket lesmaterialen naar keuze ter waarde van; 1e prijs: 500 euro 2e prijs: 300 euro 3e prijs: 200 euro

Meer informatie over deze actie en voorbeelden van ingestuurde filmpjes vind je nu via Instagram. Boudewijn de Vries maakte alvast een inspirerend filmpje!

03-02-2016 Volgend week kijklessen bij Jan!

Volgende week zijn er kijklessen bij Jan.
Dat betekent dat je je ouders mag meenemen en die kunnen kijken wat je allemaal in de les doet!

 

het gaat om de volgende lessen:
Agaat maandag 8 februari
16:00-16:45 uur kleuters
16:45-17:45 uur jongens gym
17:45-18:45 uur meisjes gym
18:45-18:45 uur meisjes gym 10

 

Canadaln dinsdag 9 februari
16:15-17:00 kleuters
17:00-17:45 meisjes gym
17:45-18:30 meisjes gym
18:30-19:30 meisjes 10+

Ossenhoeder woensdag 10 februari
19:00-20:30uur heren 11+

Ossenhoeder donderdag 11 februari
15:45-16:45 uur jongens 6-11 jaar
16:45-17:30 uur meisjes
17:30-18:30 uur meisjes 10+

 

26-01-2016 Wie wil er een jurycursus heren turnen volgen?
Blij met nieuwe dames voor jurycursus dames turnen!

De afgelopen tijd heeft Lies enorm haar best gedaan om ouders bereid te vinden de jurycursus te volgen. Bij gymnastiek/ turnen moet je per groepje turners/ turnsters die aan wedstrijden meedoen een jurylid meeleveren. Soms hebben wij zoveel leden die mee willen doen dat we echt juryleden tekort kwamen.
NOG STEEDS ZIJN WE OP ZOEK NAAR OUDERS DIE DE JURYCURSUS VOOR HEREN WILLEN VOLGEN. Als we niet voldoende juryleden hebben kunnen we onze jongens niet meer mee laten doen met de wedstrijden…
Voor de dames hebben we gelukkig wel een aantal ouders bereid gevonden:
Nathalie Merkies = moeder van Nanette Vaes
Jantien Nijdam = moeder van Jennefer Hermsen
Morela Hazekamp = moeder van Alisa Hazekamp
Liane Schrijvers = moeder van Evelien en Koen Gehrels
Liesbeth Plantinga = moeder van Nikki Hamel
En net te laat voor de inschrijving van dit jaar, maar bereid om het najaar in te stromen zijn de moeder van Roos Lefrandt en de moeder van Alex Streurman en de moeder van Anouk Veldhuis!
hartelijk dank dames en veel succes gewenst!


 

 

 

 

22-01-2016 Suzan Schellekens nu officieel assistent!
Suzan Schellekens helpt Erzsi al een tijdje in de les en nu heeft ze gister haar laatste les gegeven voor haar assistenten cursus 1. Wij zijn hartstikke blij met haar hulp en heel trots dat ze nu haar diploma heeft behaald! Ook assistent worden? Vraag ernaar bij je gymnastiekdocent!


17-01-2016 Aischa door naar landelijke finales!
Ze heeft het geflikt! Onze topper Aischa behaalde gister goud op de Provinciale Kampioenschappen in Heerenveen en heeft zich daarmee geplaatst voor de landelijke finales! Wi zijn trots op haar‪‬!

Haar uitslagen zijn hier te bekijken.
Onderstaande foto laat zien hoe trots ze ook zelf is!

 

22-12-2015 Oefenwedstrijd in Assen goede test mét mooi resultaat
Omdat er maar relatief weinig wedstrijden zijn en het zo zonde is dat je door je eerste-wedstrijd-zenuwen op je eerste belangrijke wedstrijd niet goed scoort heeft de leiding van Omnigym Assen, MGV Middelstum en KV Groningen het initiatief genomen om een vriendschappelijke oefenwedstrijd te organiseren. Voor de turnsters een goede test of ze klaar zijn voor het wedstrijdseizoen en waar ze eventueel nog wat harder aan moeten werken.

Het was een gemoedelijke en gezellige wedstrijd waar de dames echt hun best deden en met resultaat! Een 3e plek voor Kim,Lotte & Iris. Een zilveren medaille voor Loes, Melanie, Nikita, Jennefer, Renske, Lynn & Eerin en winst voor Margriet, Nanette. 12 medailles samen, super gedaan dames! Met vertrouwen op naar de eerste echte wedstrijd!
Zie hier foto’s
bekijk hier de uitslagen

En we hebben ook nog filmpjes:

14-12-2015 Brons voor Aischa bij de turncompetitie Noord en 3 toestelfinales!
Aischa turnde afgelopen weekend haar eerste wedstrijd. Een goede test om te kijken hoe ze in haar oefenstof zit. En dat bleek wel goed te zitten! Een bronzen medaille in de pocket en geplaatst voor maar liefst 3 toestelfinales: sprong, balk en vloer! De uitslagen zijn te bekijken op de pagina voor wedstrijduitslagen.26-11-2015 Nieuws over de turnhal! 

Nieuws over de turnhal! Na jaren (heel veel jaren) onderzoek, samenwerkingen, onderhandelingen lijkt het er van te komen! We moeten nog wel even geduld opbrengen…

(sorry wat ik ook probeer ik krijg de afbeelding er niet recht in, dan maar even je laptop/ tablet of telefoon op de kop houden)

 

22-11-2015 Wie zijn deze gekke bekkies?
 

20-11-2015 Het antwoord van de turndames op de dansdames
Na de leuke fotosessie van de dansdames dachten de selectiedames van het turnen dat ze niet achter kunnen blijven. Zie hier de leukste pose! Zijn ze niet voorbeeldig : )

 

27-10-2015 Vluchtelingenopvang Leek ten einde, bedankbrief
lees bijgevoegde brief

12-10-2015 aanvullend nieuws vluchtelingenopvang Leek
Lees de bijgevoegde brief 

08-10-2015 Dinsdag 13 oktober kijkles bij de selectie in Hoogkerk. 

Dit is zowel voor de selectie als de kikkerkweek. Kunnen je ouders eindelijke eens zien hoe jij je trainingen elke week doet!

08-10-2015 Sportcentrum Leek biedt onderdak aan vluchtelingen
En dus is de topsporthal een tijdje niet inzetbaar. Wij kunnen echter wel blijven turnen in de turnhal! Onze lessen gaan dus gewoon door op zaterdag.

Lees hier het volledige bericht van sportcentrum Leek
29-09-2015 Leuk interview met turners en turnsters uit de Langewoldlaan

20-07-2015 Vakantiekiekjes & filmpjes.
Mis jij het trainen ook zo tijdens de vakantie? Kan je niet stilzitten en oefen je gewoon lekker verder? Stuur dan je foto’s in zodat we allemaal kunnen meegenieten van de prachtige omgeving waarin jij aan het freerunnen, turnen of dansen bent!

Zie hier een filmpje van Wouter
Zie hier de foto’s die anderen al instuurden 
13-07-2015 Krachttraining met dynaband tegen krachtverlies in de vakantie

Voor hen die een dynaband in het bezit hebben heeft Jan een trainingsschema opgesteld voor de vakantie. Er zitten ook enkele oefeningen bij die zonder dynaband te doen zijn.
Download hier de uitleg en het schema

03-06-2015 Omdat het ineens zo warm was dat trainen onverantwoord was, werd er als echte afsluiter een barbecue ingelast voor de selectiedames van de vrijdag. Lekker op het strandje van Hoogkerk gingen zij de vakantie tegemoet!

Bekijk hier de foto’s

30-06-2015 Traditiegetrouw sluiten de dames uit de dinsdag canadagroep en donderdag ossehoedergroep het seizoen af met een leuke activiteit. Dit keer werd dat niet gedaan met een etentje, maar op sportieve wijze op de survivalbaan van Hommes Outdoor. Vol enthousiasme ging iedereen het parcours op om de hindernissen te trotseren. Met complimenten na voor hun kracht en flexibiliteit en hier een daar een jaloerse blik van enkele survivaltrainers die vonden dat het enkelen van de dames wel heel gemakkelijk afging.
Bekijk hier de foto’s 


14-06-2015  Na de survival hadden de meisjes van de selectie nog een feestje. In het kader van Groningen en Hoogkerk 1 selectie! Bij Renske thuis kwamen de meisjes vanaf instap tot senior. Iedereen had iets te eten mee genomen. Maar ja als turnster ga je natuurlijk niet eten als je ook op de trampoline kan springen en aan een rekstok kan hangen!

Het was heel erg gezellig en de meisjes die elkaar nog niet zo goed kenden leerden elkaar nu wel goed kennen. Na het eten kwamen de ouders voor een kopje koffie en een stukje taart. Daarna gingen de jongste meisjes weer naar huis. De oudere meisjes gingen door middel van een aktieve speurtocht naar het huis van Margriet. Daar stond een grote tent klaar waar ze een nachtje in bleven slapen.Supergezellig!
Na het ontbijt vertrok iedereen moe en voldaan na een heerlijk survival, feest en slaap weekend weer naar huis. Iedereen was het er mee eens;  Volgend jaar weer!!!

………………………………………………………………………………………………………………………………..

07-06-2015. Zaterdag behaalde Mark al een nette 11e plek bij de bondskampioenschappen meerkamp, maar vandaag zette hij een prachtige prestatie neer. Met zijn voltige oefening die is na te kijken middels onderstaande link, behaalde hij een eerste plek. De jury complimenteerde hem met zijn mooie oefening. Van harte gefeliciteerd Mark!

https://youtu.be/yuKUKThjba4

Bekijk hier de uitslagen
Bekijk hier de foto’s  

 

https://youtu.be/yuKUKThjba4

Geef een reactie